Keyoflife
24. november 2019
247
Senest ændret 24. november 2019

Nikola Tesla

Nikola Tesla er en af de største videnskabsmænd der nogensinde har levet. Han er bla. årsagen til at vi i dag har elektricitet og trådløs teknologi, såsom radio, tv, telefon og internet. Han er mest kendt for at have opfundet AC generatoren, samt hans eksperimenter med Wardenclyffe tårnet hvor han opdagede induktion (trådløs strøm).

Fri energi
Der er mange der tror at Nikola Tesla opfandt fri energi, som efter givende skulle være undertrykt til fordel for Thomas Edisons DC strøm. Dette er ikke tilfældet. Misforståelsen skyldes at folk opfatter Teslas ideer om hvad opfindelsen kunne bruges til i fremtiden bogstaveligt, også selvom de aldrig blev ført ud i livet. Feks. Lykkedes det aldrig Tesla at sende stærkstrøm igennem luften, han fik kun gassen i en pære til at lyse.

Mange er også af den opfattelse af Wardenclyffe tårnet hentede fri energi fra luften og sendte det videre, hvilket også er forkert. Tårnet var tilsluttet en strømkilde for at kunne fungere.

Teslas største opdagelse
Nikola Tesla største opdagelse var hverken trådløs teknologi, AC motoren eller nogle af de mange patenter han tog. Teslas hjertebarn var opdagelsen af det roterende magnetiske felt, “som han ikke ville give i bytte for nogen andre opfindelser”. I en artikel i Popular Science 1928 forklarer han at hans opdagelse af det roterende magnetiske felt er den største opdagelse nogensinde, og at den vil bestå lige så længe som selve videnskaben.

Og Tesla havde ret, for magnetismen er det fundamentale princip i kosmisk mekanik (feltmekanikken), og det er her vi skal lede efter svar på de største spørgsmål.

Teslas inspirationskilde
Tesla fik det meste af sin inspiration fra Jesuitten Roger Boskovic og hans bog A Theory of Natural Philosophy, men hans opdagelse af det roterende magnetiske felt var hans egen. Det kom til ham som et glimt fra et lyn efter mange års intens tænkning.

Tesla “Dødsstrålen”
Tesla hævdede at have opfundet en døds stråle der kunne bruges til militære formål. I de deklassificerede CIA dokumenter der blev frigivet i 2016-2018 fremgår det dog at Teslas dokumenter efter grundig gennemgang var uden interesse for militæret. Teslas død skete midt i 2. Verdenskrig, og derfor var det af stor militær interesse at beslaglægge Teslas dokumenter. Hypen omkring dødsstrålen er med stor sandsynlighed også Teslas forsøg på at sælge ideen fordi han var bankerot?

Konfiskation af Teslas dokumenter
Konfiskationen af teslas dokumenter har skabt mange konspirationer. Efter teslas død blev der konfiskeret flere vognlæs af dokumenter. Det skete hovedsageligt pga. Teslas påstand om at han havde udviklet en dødsstråle. Blandt de folk som var med til at gennemgå Teslas dokumenter, var bla. John G. Trump (præsident Trumps onkel) som var elektrisk ingeniør og fysiker ved MIT.

Teslas liv og død
Efter nedlæggelsen af Tesla’s Wardenclyffe eksperiment gik det ned ad bakke for geniet. Han forsøgte forgæves at sælge hans patenter til forskellige lande i verden, men uden held. Tesla flygtede i en årrække fra hotel til hotel på grund af sine ubetalte regninger.

Han endte med at bo på 33 etage af The New Yorker Hotel, med et månedlig honorar på ca. 600$, som blev betalt af den Jugoslaviske regering som en slags pension. Tesla modtog muligvis også et månedlig beløb på 125$ fra Westinghouse Electric & Manufacturing Company? De sidste ti år af hans liv blev han senil konfus og han døde som en fattig mand.

Konspirationer
Der er god grund til at forestille sig at myndighederne hemmeligholder nogle af Teslas teknologier for offentligheden, men der er absolut intet der kan sandsynliggøre at det skulle være tilfældet!
Nogle af konspirationerne er bla. at Teslas dødsstråle er er blevet brugt af den amerikanske regering til at påsætte Santa Rosa brandstormene, for at fremme agenda 21 planerne.

Konklusion
Tesla var et geni og en verdensmand, der var Einstein overlegen i enhver forstand! Han tilhørte den videnskabelige verdenselite som forærede os hele den moderne verden. Tesla var utroligt bevidst om sine handlinger og intet blev overladt til fantasien, hvad angår hans selviscenesættelse i offentligheden.

Nikola Tesla opfandt hverken fri energi eller dødsstråler, men til gengæld åbnede han døren for alle os andre til at kunne forstå de grundlæggende principper i kosmisk mekanik. Tesla fik aldrig den anerkendelse som han havde fortjent og døde ludfattig uden penge, men til gengæld med en ufattelig rigdom på viden.